Skip to main content

In een wereld waar zelfs een aangeschoten darter op een dorpsfeest nog de triple 20 vindt, slaagde PSV erin om op een veld dat meer op de maan leek, alle kansen te missen tegen Dortmund. Je zou denken bij ‘zat meer in’ had Bosz het over de gemiste kansen, maar misschien doelde hij wel op de hoop van elke PSV-supporter die dacht dat dit het jaar van de grote Europese comeback zou zijn. Hilarisch.

Dat veld waar ze op speelden, kon net zo goed gebruikt worden voor aardappelteelt. Alhoewel, gezien de prestatie van PSV, zouden zelfs de aardappelen waarschijnlijk ook een weg naast het doel vinden. En laten we wel wezen: als je topvoetbal verwacht van PSV in Europa, geloof je waarschijnlijk ook nog in Sinterklaas.

De ironie dat een team, dat meer glijdende acties maakte dan een slecht georganiseerde schaatswedstrijd op natuurijs, ‘volop kansen’ had, terwijl de enige plek waar ze schoten raak was in de dromen van hun fans, is bijna poëtisch. En Bosz? Die had de uitstraling van een teleurgestelde vader die net heeft ontdekt dat zijn zoon liever ballet dan voetbal doet.

Het enige feit dat misschien zwaarder weegt dan PSV’s falen, is dat zelfs de Efteling geen attractie kan maken die de emotionele achtbaan van hun supporters nabootst. Misschien is het tijd dat PSV in een nieuwe sport gaat excelleren. Ik stel voor: schatgraven. Want, laten we eerlijk zijn, zoeken waar er niks te vinden is, daar zijn ze kampioen in.

Bron: NU.NL – Bosz ziet PSV op ‘slecht veld’ volop kansen missen tegen Dortmund: ‘Zat meer in’