Skip to main content

Dus PSV, onze nationale hoop in bange dagen, probeert de Houdini-act van Ajax in Dortmund na te doen. Grootspraak waar je U tegen zegt, want laten we wel wezen, PSV en magie gaan samen als water en olie – beiden zijn essentieel voor leven, maar mixen? Ho maar. “80.000 fans stil krijgen” zeggen ze; alsof stilte ooit een probleem was in Eindhoven, tenzij je het hebt over de tactische besprekingen.

De kans op succes in Dortmund is te vergelijken met de kans dat een veganist je uitnodigt voor een barbecue – theoretisch mogelijk, maar verwacht vooral veel wortels en teleurstellingen. En toch, daar staan ze, klaar om geschiedenis te schrijven of, meer waarschijnlijk, hun naam in de annalen van voetbalkomedie te cementeren. Ondertussen zit Ajax ergens in een hoekje te giechelen, herinnerend aan die keer dat ze écht indruk maakten in Europa, in plaats van slechts de ambitie te tonen.

Een feitje om je mentale kaken op te kauwen: Wist je dat de gemiddelde PSV-fan meer kans maakt op het winnen van de loterij dan te zien hoe hun team de Champions League wint? Toegegeven, dat is een fictief feit, maar voelt toch als een realistische inschatting, niet?

Misschien moeten de Eindhovenaren zich meer richten op het stil krijgen van hun eigen critici voordat ze dromen van het tot zwijgen brengen van 80.000 Duitsers. Want zoals we allemaal weten, Duitse fans zijn zoals plastic planten – je kunt ze niet echt doden, en ze zijn kunstmatig enthousiast ongeacht de omstandigheden. Succes, PSV, jullie zullen het nodig hebben. En een wonder. Vooral een wonder.

Bron: NU.NL – PSV wil kunstje van Ajax herhalen in Dortmund: ‘80.000 fans stil krijgen’