Skip to main content

Goh, wat een verrassing, Verstappen flikt het weer. Die man begint nog beter aan de wintertests dan ik aan m’n jaarlijkse poging om Dry January vol te houden – en dat zegt wat. Terwijl onze nationale trots de lakens uitdeelt, zitten de knakkers van Mercedes met hun miljoenenbolides vaker in de pit dan een puber voor zijn PlayStation. Problemen bij Mercedes? Het is alsof je zegt dat water nat is – een open deur intrappen, maar dan met een gouden sleutel.

Nu even serieus, heeft Mercedes het concept van een raceauto verward met dat van een Ikea-kast? Onderdelen die niet passen, instructies die kant noch wal raken en uiteindelijk een team dat erbij staat alsof ze net een Billy boekenkast in elkaar hebben gezet. “Oh jongens, hadden we hier nog een schroefje over?”

Laten we er geen doekjes om winden, de enige race die Mercedes momenteel lijkt te winnen, is die naar de bodem. Met de vaart die ze nu maken, zou het me niet verbazen als ze volgende week door een stel eenden worden ingehaald, en nee, dat is niet omdat eenden uitstekende aerodynamica hebben.

Maar goed, laten we de spotlights weer even op Verstappen richten. Ik bedoel, het moet toch een kick geven om elke ochtend wakker te worden en te beseffen dat je meer talent in je pink hebt dan Mercedes in hun hele strategieteam. Is het jaloezie? Absoluut. Is het miskennen van hun harde werk? Zeker weten. Maar is het geheel onverdiend? Geenszins.

Zo zie je maar weer, in de wereld van Formule 1 is het enkel zeker dat de Nederlandse nuchterheid het wint van Duitse degelijkheid – tenminste, op de circuit. Misschien moet Mercedes zich maar houden bij wat ze wel kunnen; indrukwekkende commercials maken. Ondertussen zeilt Verstappen door als de kapitein van de snelle jongens, met een glimlach breder dan de kloof tussen zijn prestaties en die van zijn concurrentie. Proost, Max. Op de rest – beter geluk volgend jaar.

Bron: NU.NL – Verstappen goed begonnen aan wintertests, problemen bij Mercedes