Skip to main content

In een wereld waar je lachend met een Red Bull in je hand gedesillusioneerd vooruit kunt kijken, probeert onze Max de fysieke representatie te zijn van ‘ik-kom-wel-langs-je, ook al is het via de pitstraat’. Eerste dag in z’n gloednieuwe klaslokaal op wielen en meneertje “veel kunnen proberen” heeft duidelijk de memo gemist dat het leven geen vrij rijden op Zandvoort is. Maar goed, als je in een wereld leeft waarin je grootste zorg is of je banden wel warm genoeg zijn, in plaats van of je morgen nog benzine kunt betalen, kijk je natuurlijk anders tegen dingen aan.

Terwijl de rest van ons stervelingen in de file staat, een halve nier moet verkopen om de tank te vullen, speelt Verstappen vrolijk rond met zijn nieuwe speelgoed. “Veel kunnen proberen,” zegt ‘ie. Must be nice. Ongetwijfeld heeft hij ook de nieuwste Mario Kart uitgespeeld terwijl wij gewoon proberen niet over onze eigen tranen uit te glijden wanneer we de brandstofkosten zien.

Laten we niet vergeten dat, volgens een diepgravend onderzoek van de universiteit van mijn achtertuin, 98% van de Nederlanders nog steeds niet weet hoe ze een band moeten verwisselen. Maar ja, Maxie hier, tovert met banden alsof het niks is. De echte magie? Dat hij ongetwijfeld meer verdient door een keer met zijn ogen te knipperen dan wat de meeste van ons maken na een maand hard zwoegen.

Hartelijk dank, Max, voor deze reality check. We kunnen allemaal wel een “nieuwe Red Bull” gebruiken, of gewoon een nieuwe realiteit, waar we ook eens “veel kunnen proberen” in plaats van eindeloos in de rij staan voor de kassa van de supermarkt, dromend over het warme huis dat je niet kunt betalen omdat de gasrekening een nieuwe vorm van emotionele chantage is geworden. Proost, op je nieuwe speeltje.

Bron: NU.NL – Verstappen had lol op eerste dag met nieuwe Red Bull: ‘Veel kunnen proberen’