Skip to main content

Dus, Marko is door het dolle heen omdat Maxieboy positief was na dag één in de testsessie. Wat een nieuws, mensen. Alsof de rest van het veld op dag één besluit de handdoek in de ring te gooien omdat het nieuwe verfje op de auto niet snel genoeg droogt. Max was positief… Nou, applausje op je eigen schouder, Marko. Laten we het nieuws van de eeuw gelijk uitprinten, inlijsten en boven je bed hangen. Kun je er elke avond naar staren voor je gaat slapen.

Is het nog nieuws dat Verstappen goed is in rondjes rijden? Kom op, de enige keer dat dit ‘nieuws’ spannend zou zijn, is als Max op een eenwieler zou racen met zijn ogen dicht en een papegaai op zijn schouder die doorlopend de laatste hits van Justin Bieber zingt. Dat zou inderdaad positief én verrassend nieuws zijn.

Maar oh wee, we mogen natuurlijk niet te kritisch doen over Marko’s lievelingetje. Stel je voor dat de fanclub van verstokte Verstappen-aanhangers in opstand komt omdat je het waagt hun gouden jongetje niet te bewieroken als de tweede komst van Ayrton Senna. Blijkbaar is nu de maatstaf voor “zeer tevreden” dat meneer zich niet omdraait in zijn cockpit om achteruit te parkeren op de startgrid.

Laten we allemaal een stapje terug doen en modern gladiatorengevecht in dure blikjes op wielen op waarde schatten: het is vermakelijk, het is technisch ongelooflijk knap, maar het is ook een beetje zoals kijken naar verf die droogt – maar dan sneller. En laten we wel wezen, de enige echte winnaars zijn de oliebaronnen en reclamejongens die breed lachen naar de bank. Dus ja, Marko, we snappen dat je blij bent dat Max positief is. Maar vergeet niet dat het enige echte positieve nieuws zou zijn als we eens konden racen zonder de planeet nog verder naar de vernieling te helpen. Maar goed, wie maalt daar om als je een paar seconden sneller kunt zijn dan vorig jaar, toch?

Bron: NU.NL – Marko zeer tevreden over eerste testdag Verstappen: ‘Max was positief’