Skip to main content

In de wondere wereld der marechaussee, waar zorgvuldigheid net zo zeldzaam is als een vegan in een slagerij, is weer eens pijnlijk duidelijk geworden dat beoordelingsvermogen net zo absent was als het moraal op Wall Street tijdens de kredietcrisis. Een marechaussee kreeg zijn C4 omdat z’n bazen blijkbaar dachten dat empathie een zeldame Pokémon is die je toch nooit vangt. Zelfmoord volgt. Misschien logischer dan lijn 3 die zijn haltes volgt, maar hey, wie zijn wij om te oordelen?

Laten we niet vergeten dat dit hetzelfde land is waar je sneller een huisvestingscommissie in een doos cornflakes vindt, dan daadwerkelijke hulp voor mensen in nood binnen een bureaucratisch wonderland. Het marechaussee-management moet gedacht hebben: “Zorgvuldigheid? Nooit van gehoord. Is dat een nieuw merk gin?” Grovere misrekening dan de Titanic-bestuurders die het ijs als ‘gewoon een koud drankje’ beschouwden.

En het absurde feit? Wist je dat koala’s een hersengroef missen die bij andere zoogdieren inzicht en besluitvorming bevordert? Bizar, want dat lijkt verdacht veel op de denkwijze van onze marechaussee-top. Heb je geen idee hoe je met personeel om moet gaan? Geef hem gewoon de bons! Probleem opgelost. Letterlijk een strategie zo dun als het CV van iemand die professioneel duimworstelaar wil worden.

Zo, die pijnlijke waarheid moest er even uit als de ziel uit het lichaam van de marechaussee. En nee, dit maakt niemand blij. Het is alsof iemand een grap maakte over je oma bij een begrafenis. Te vroeg? Altijd. Maar ons gevoel voor timing is zo on point als de marechaussee z’n empathie. Nul.

Bron: GOOGLE NEWS – Ontslag van marechaussee die later zelfmoord pleegde was niet zorgvuldig genoeg