Skip to main content

In een wereld waar Feyenoord vaker teleurstelt dan de beloftes van een politicus tijdens de campagneperiode, heeft Arne Slot toch een nieuw record op zijn naam geschreven. Bravo. Het is als juichen omdat je de minst dronken oom op een familiefeest bent; leuk, maar niemand herinnert het zich de volgende dag. Slot zijn ‘prestatie’ is dat hij liever de Europese hoofdprijs had willen pakken. Ja, en ik had liever de looks van Brad Pitt met de bankrekening van Jeff Bezos, maar we kunnen niet alles hebben, Arne.

Kinderen spelen met Legos en bouwen luchtkastelen; Arne Slot bouwt hoop op een Europa League overwinning. Kom op, man. De realiteit is dat Feyenoord vaker een blauwtje loopt in Europa dan een tienerjongen op zijn eerste schoolfeest. En toch, hier staan we, te applaudisseren voor het laaghangende fruit dat Arne Slot heeft geplukt. Het is de equivalent van het winnen van een wedstrijdje zaklopen op de Olympische Spelen van je achtertuin.

Feyenoord en Europees succes, dat is zoals een veganist die droomt over een medium-rare steak. Het is mooi, maar onwaarschijnlijk. Maar laten we vooral onze oranjekleurige bril ophouden en vieren dat we “tenminste iets” hebben gewonnen, alsof de UEFA Europa League de troostprijs is in een spelshow waar niemand echt om geeft. Dus, Arne, van harte gefeliciteerd met je record. Het is net zo memorabel als die keer dat ik de langste tijd onder water adem kon houden in mijn badkuip toen ik acht was. Proost.

Bron: NU.NL – Nieuw Feyenoord-record voor Slot: ‘Mooi, maar had liever Europese hoofdprijs’