Skip to main content

Oh, Pérez, die dacht zeker dat hij aan een studentikoze barbecue begonnen was, midden op het circuit. Het enige dat ontbrak, waren de marshmallows en een paar dronken studenten die “Kumbaya” zingen. In plaats daarvan kregen we een live tutorial over hoe je NIET moet Formule 1’en. Want ja, bij Red Bull zetten ze blijkbaar graag hun remmen in de fik voor de lol. Entertainmentwaarde? Zeker. Intelligentiequotiënt op de baan? Onder het vriespunt.

En laten we niet doen alsof we hier met de nobelprijswinnaars voor de Vrede te maken hebben. Het is F1. Waar de ego’s groter zijn dan het budget van sommige kleine landen. En dat zegt wat, aangezien het gemiddelde F1-team een budget heeft dat groter is dan het BBP van Tuvalu. Ja, dat is een echt land, zoek maar op.

Maar goed, Pérez dacht: “Als ik niet kan winnen, kan ik net zo goed de boel in de hens zetten.” Niet letterlijk natuurlijk, maar je snapt het punt. En daarna? Ja hoor, gewoon een vertraginkje. Alsof je tijdens de marathon even stopt voor een kopje thee. “Sorry lads, even een klein brandje blussen hier, niks aan de hand.”

Wat deze farce bewijst, is dat F1 soms meer weg heeft van een slapstick comedy dan een serieuze sport. Het enige dat nog ontbrak, was een clown die met een brandblusser over het circuit rende, terwijl de Benny Hill theme song speelde.

In de wereld van F1 is het blijkbaar normaal dat je raceauto meer lijkt op een mobiele barbecue dan op een hightech racemonster. Pérez, volgende keer misschien toch maar een extra pakje marshmallows meenemen, voor als de remmen weer eens besluiten te fikken. Feestje gegarandeerd.

Bron: NU.NL – Live F1 | Pérez loopt tijdens testdag vertraging op door brandje aan remmen