Skip to main content

Ah, daar gaan we weer: miljoenenspeeltjes die het asfalt slopen in een sport waar zelfs de regen wacht tot de diva’s er klaar voor zijn. Maar hee, deze keer was het niet eens de schuld van Moeder Natuur. Nee, een losse kerbstone, vermoedelijk moe van al die protserige banden die er constant overheen rollen, besloot het bijltje erbij neer te gooien. En BAM, daar liggen je miljoenen dollars aan technologie en training, te soppen in het water, opgehouden door een stuk beton met een identiteitscrisis.

Ochtendsessie naar de haaien omdat een kerbstone dacht dat het een goeie dag was om Michael Bay te spelen in het Formule 1-circuit. Wie had dat gedacht? Vast iemand die wakker werd en zei: “Vandaag ga ik voor een beetje chaos zorgen.” En chaos werd het, met teams die zich waarschijnlijk voelden alsof hun Tinder-date hun tijd had verkwist – veel beloven, weinig actie.

Oh, en laten we vooral de humor ervan in zien: wereldklasse ingenieurs, capabel genoeg om een auto te maken die sneller dan je internetverbinding crasht, maar een losse stoeptegel brengt hun dag tot stilstand. Ironie ten top.

Misschien moeten we volgende keer wat entertainers inhuren om de wachttijd op te vullen. Ik hoor dat clowns tegenwoordig niet veel te doen hebben, en laat ons eerlijk zijn, die passen perfect bij het circusthema. Een stel clowns dat rondjes loopt op de baan zou een beter spektakel bieden dan uitglijdende miljoenenwagens, begeleid door het zachte gejammer van fans die regenjassen dragen alsof het iets gaat helpen.

Kortom, de F1 is weer eens in het water gevallen, letterlijk deze keer, dankzij een rebelse kerbstone die genoeg had van zijn monotone bestaan. Misschien is het tijd om onze prioriteiten te heroverwegen, of op z’n minst, een paar steviger stoeptegels te kopen.

Bron: NU.NL – Ochtendsessie tweede F1-testdag valt in het water door losse kerbstone