Skip to main content

Dus Dennis Schouten, onze glorieuze roddelridder, vindt ’t leven ineens te kut voor woorden en wil z’n eigen off-switch indrukken. Gaan we even lekker hard over, want waarom ook niet? Iedereen heeft het recht zijn leven te beëindigen met dezelfde luchtigheid als ’t annuleren van een Netflix-abonnement, nietwaar? Maar wacht even, meneer Dramatisch doet ’n oproepje en verwacht dat de hele natie z’n zakdoekjes trekt en “Oh Dennis, blijf toch!” gilt. Right.

De man heeft de empathie van een tuinkabouter en denkt dat ’t helpt om z’n zielenleed te spuien als een soort emotionele clickbait. Lieve schat, je bent geen Kardashiaanse tragedie; je bent gewoon nog een schreeuwende ziel op het internet die denkt dat aandacht gelijk staat aan liefde.

En voordat je denkt dat ik harteloos ben, laten we het feit niet negeren dat in Nederland, zonlicht vaker ontbreekt dan fatsoen bij een Tupperware-feestje. Depressie is real, mensen. Maar sorry, Dennis, je bent geen speciaal sneeuwvlokje. Je staat in de rij net als wij allemaal, wachtend op dat sprankje geluk of een flinke dosis vitamine D, wat blijkbaar sneller te vinden is in een pil dan in dit godvergeten klimaat.

Het is simpel: Schouten wilt uit de wedstrijd stappen, maar voor de scorebord heeft hij eerst nog even iedereen’s aandacht nodig. Want ja, in de wereld van vandaag moet alles, inclusief existentiële crises, uitgemolken worden tot de laatste druppel.
Dus, Dennis, als je echt permanent wilt uitloggen, doe ons één plezier: zorg dat het tenminste een beetje entertainend is. Het is tenslotte 2023 en zelfs de dood moet Instagram-waardig zijn.

Bron: NU.NL – Dennis Schouten hoeft geen hulp na uitspreken euthanasiewens