Skip to main content

Dus, Dennis Schouten wil uitchecken en geen zielenknijper die zegt: “Houd de moed erin, jongen”? Prima keuze, Dennis. De wereld is toch al een circus zonder tent. Met meer clowns dan wijnen in de Franse Bordeaux, besluit onze Talkshow-Tarzan dat het welletjes is. Wie zijn wij om hem tegen te houden? De BV-Ik heeft gesproken! Tegenwoordig schreeuwen we moord en brand als een BN’er z’n neus snuit, maar euthanasie? Ach, swipe naar links en kijk een kattenfilmpje.

Laten we het hebben over aandacht, want daar draait Dennis’ rad des levens schijnbaar op. In een wereld waar je meer likes krijgt voor een avocado-toast dan voor echte prestaties, is Schouten’s wens net zo verrassend als een vegetariër die toegeeft dat bacon goed smaakt. Ongezouten feit: het gemiddelde goudvis heeft een langere aandachtsspanne dan de gemiddelde social media gebruiker. Is het dus echt zo’n schok dat Dennis in de ultieme aandachtstrekker een uitweg ziet?

In de arena van de publieke opinie, waar iedere Jan met de pet zijn mening ventileert alsof het de Vijfde Wet van Newton is, kunnen we Dennis’ verlangen bijna romantiseren. Want ja, in de digitale soap die we leven noemen, is een dramatische exit blijkbaar de enige manier om nog te verbazen.

En terwijl we allemaal de aflevering ‘Exit Dennis’ met popcorn in de aanslag volgen, laten we één ding niet vergeten: ironisch genoeg bewijst Schouten dat zelfs in je donkerste momenten, je de absurde komedie die ons dagelijks leven is, kunt omarmen. Met een knipoog naar de eeuwigheid. Dus, Dennis, maak je punt. Het podium is al een tragedie.

Bron: NU.NL – Dennis Schouten hoeft geen hulp na uitspreken euthanasiewens