Skip to main content

Feyenoord, die gezellige club die al jaren meer werkt aan een verzameling verliezersbokalen dan aan hun sportieve cv, heeft besloten dat Paixão en Nieuwkoop de helden zijn die Roma moeten verslaan. Ja, je leest het goed. Ze gokken op een kerel wiens naam klinkt alsof hij bij zijn eerste balcontact al hartstochtelijk verliefd wordt op de bal, maar hem net zo snel weer verliest. En dan Nieuwkoop, alsof je je hoop vestigt op een plaatselijke doe-het-zelf zaak om de Sixtijnse Kapel te renoveren.

Kom op, zeg. De enige Paixão die Feyenoord waarschijnlijk gaat ervaren, is het passionele verdriet wanneer hun Europese droom weer eens prachtig in rook opgaat. En Nieuwkoop? Die vent zou nog verdwalen in z’n eigen achtertuin, laat staan dat hij de weg naar het Romeinse doel gaat vinden.

Maar goed, Feyenoord en realiteitszin zijn ongeveer net zo’n goede match als tandpasta en sinaasappelsap. Het feit dat ze denken met deze strategie te kunnen winnen van Roma is hetzelfde als geloven dat je de loterij kunt winnen door de cijfers van je pincode in te zetten. Mooie fantasie, maar je eindigt gewoon weer met een broodje kroket op de tribune, terwijl je je afvraagt waar het allemaal mis ging.

Dus daar staan ze dan, Paixão en Nieuwkoop, het dynamische duo dat waarschijnlijk meer verbaasd zal zijn dan wie dan ook als ze per ongeluk iets goed doen. Laat die Romeinen maar lachen; Feyenoord is hun eigen grootste grap.

Bron: NU.NL – Feyenoord begint met Paixão en rechtsbuiten Nieuwkoop aan return tegen Roma