Skip to main content

Oh, kijk hem gaan, Kuipers, van ons zinkend gezondheidsschip springend recht in de armen van Singapore! Want waarom zou je in Nederland blijven worstelen met opstandige burgers, vervelende virologen en een zorgsysteem dat piept en kraakt als een oude houten achtbaan, als je ook voor de glansrijke façade van een prestigieuze universiteit in het belachelijk schone Singapore kunt kiezen? Ja, het land waar kauwgom kauwen een misdaad is, maar je carrièreswitch blijkbaar smaakvoller dan een Michelin-ster diner.

Kuipers, ontsnapt uit de klauwen van de Nederlandse zorg, loert nu naar Aziatische horizonten. Want, let’s face it, als je niet meer kunt winnen, verander je gewoon van speelveld. Zet die ellendige Hollandse zorgperikelen op je LinkedIn onder ‘uitdagingen’ en voeg ‘Internationale Expert’ toe aan je titel. Die zorg hier? Laat maar lekker imploderen, Kuipers heeft nieuwe visgronden gevonden om zijn netten uit te gooien.

Dit is het summum van politieke flexibiliteit; de kunst van het ontsnappen net voordat het schip zinkt, achterlatend de bemanning die wanhopig naar de reddingsboten zoekt. Maar geen nood, Kuipers vertegenwoordigt nu het magische Singapore, waar de regen schoner is dan ons kraanwater – wat trouwens een hilarisch lage lat is.

Dus, terwijl Kuipers zich wentelt in zijn nieuwe levensfase, bedekt met het Aura van Aziatische Excellentie, zitten wij hier vast met herinneringen aan betere tijden, toen ministers nog bleven om te vechten voor hun gezondheidsschip. Maar ach, wie weet, misschien was Kuipers gewoon een visionair, een pionier… of gewoon iemand die op tijd wist wanneer de uitgang te nemen.

Bron: GOOGLE NEWS – Oud-minister Kuipers naar universiteit in Singapore