Skip to main content

Oh, Leclerc, onze circuitprins op de rode rossige Ferrari, gelooft dat zijn nieuwe speeltje steviger is dan de ruggegraat van de gemiddelde politicus. Hilarisch, niet? Terwijl de halve wereld in brand staat, zijn sommigen onder ons meer bezorgd over de structuur van hun miljoenenpoppenhuis. Maar goed, een steviger fundament om op te bouwen, zegt hij? Was dat fundament met Italiaanse handjes gemetseld of is het weer een product van de moderne alchemie – hoop mengen met marketing?

Kijk, dat je in Formule 1 rijdt betekent natuurlijk niet dat je het intellect van Einstein moet hebben, maar de hoop dat een nieuw stuk blik op wielen je naar de eeuwige roem stuwt in plaats van een goede strategie of, laten we wild doen, echte vaardigheden, lijkt op die dieetpillenreclames: te mooi om waar te zijn.

En dan het idee van ‘veel steviger’. Is deze Ferrari dan gemaakt van hetzelfde onverwoestbare materiaal als de eetlust van een influencer voor gratis spullen? Of is het weer zo’n belofte die sneller in elkaar stort dan het zelfbeeld van een tiener op Instagram?

Het tragikomische is dat dit stevigere fundament misschien wel het enige is waar sommige fans hun hoop op kunnen bouwen. Want laten we wel wezen, de enige echte race waarin de meesten van ons deelnemen, is de dagelijkse sleur, gewapend met niet meer dan een kop koffie en een doodswens.

Laten we dus maar juichen voor Leclerc en zijn nieuwe ijzeren ros. In een wereld waar de realiteit vaak harder aankomt dan de crash van Bambi op het ijs, hebben we onze helden nodig. Ook al zijn ze van carbon gemaakt en kost hun paard meer dan een gemiddeld huis. Toch fantastisch om te zien hoe een uniek mengsel van koolstofvezels en dure dromen ons kan afleiden van het feit dat de wereld definitief naar de knoppen gaat? Ironie op vier wielen, dames en heren, geniet ervan zolang het kan.

Bron: NU.NL – Leclerc ziet nieuwe Ferrari als veel steviger fundament om op door te bouwen