Skip to main content

Oh, daar gaan we weer, hoor. Van der Poel besluit zijn goddelijke fietsbenen weer eens onder het stof vandaan te halen om de wegseizoenstart in Milaan op te sieren. Want ja, waarom zou je ook niet elke topklassieker willen kapen als je achternaam meer fietskudos heeft dan de gemiddelde Tour de France winnaar op een berg steroïden?

De man rijdt zowat iedere race alsof zijn leven ervan afhangt, waarschijnlijk omdat hij in zijn contract een clausule heeft waarin staat dat als hij minder dan 110% geeft, zijn fiets spontaan in de fik vliegt. En laten we het niet eens hebben over zijn prestatiedruk; als Van der Poel niet minstens drie keer per seizoen een podiumplek opeist, dreigt men zijn spandex in te ruilen voor een clownspak bij volgende races.

Verwacht dus een seizoen waarbij elk ander talent op de weg minder schijn heeft dan de zon tijdens een totale zonsverduistering. Met Van der Poel in de startblokken is het alsof je Monopoly speelt tegen iemand die de bank én de gevangenissleutels in handen heeft. Succes daarmee, medecoureurs!

En oh, voor de fans die hoopten op wat variatie aan de top? Overweeg om schaatsen te gaan volgen, daar is de kans groter dat Sven Kramer opeens besluit te gaan freestyle snowboarden dan dat Van der Poel niet als een bezetene over de finishlijn dendert. Kunnen we in plaats van champagne misschien zijn zweetflesjes op de zwarte markt verkopen? Schijnt het ultieme elixer te zijn voor wannabe kampioenen. Proost, op een seizoen waarin originele uitslagen net zo waarschijnlijk zijn als een vegetarische slager op een barbecuefestijn.

Bron: NU.NL – Van der Poel begint wegseizoen in Milaan en rijdt vrijwel iedere topklassieker