Skip to main content

Goh wat fijn, Nederland duikt weer eens ergens met kop en kont in. De laatste keer was vast in een bitterbal, maar deze keer in iets héél pittigs: een tienjarige veiligheidsovereenkomst met Oekraïne. Want ja, als er iets is waar wij Hollanders juist GEK op zijn, is het ons mengen in zaken die ons net zo veel aangaan als een vegetariër in een slagerij. Bravo!

Nu laten we ons weer lekker tien jaar ketenen aan beloftes die waarschijnlijk dunner zijn dan het toiletpapier van de Action. Maar hé, ergens voor staan is ook maar zo vermoeiend he? Dus dan maar een overeenkomst tekenen. Als dat geen internationaal equivalent van ‘problemen voor later’ opkrikken is.

En laten we niet vergeten, dit is het land dat de fietsendiefstal als nationale sport ziet. Dus als iemand weet hoe je iets moet ‘beschermen’, nou, dan zijn wij het wel. Met onze oog voor veiligheid, dat meer bijziend is dan een mol die zijn bril kwijt is. Maar jongens, geen zorgen, want wij gaan Oekraïne redden. Net zoals die keer dat we dachten dat winnen van het Songfestival ons cultureel relevant maakte.

Feitje om je nog even lekker te laten schrikken? Nederland houdt jaarlijks een Nationale Tulpendag waarop je gratis tulpen mag plukken in Amsterdam – alsof dat ons expert maakt in het beschermen van natuurlijke bronnen. Dus, Oekraïne, maak je borst maar nat. Als tulpen bewaken onze specialiteit is, dan is het dekken van jouw rug met strategisch inzicht en militaire precisie vast een eitje. Of niet natuurlijk. Maar hé, het zijn de kleine dingen, toch? Krijg je in elk geval een mooi bosje bebloede tulpen van ons. Mét een strik erom. Graag gedaan.

Bron: GOOGLE NEWS – Nederland sluit tienjarige veiligheidsovereenkomst met Oekraïne