Skip to main content

Goh, Zuid-Afrika flikt het weer eens. Naast hun specialiteit in het uitvoeren van flitsende danspasjes tijdens stroomstoringen, presenteren ze een vaccin tegen blauwtong bij schapen dat net zo effectief blijkt als een lekke condoom op een tienerfeest. Briljant! Dit wondermiddel werd met zoveel hoop ontvangen dat zelfs de schapen begonnen te dromen van een leven vrij van opgezwollen tongen en de bijbehorende imagoschade. Maar helaas, na grondige inspectie bleek dit vaccin zo nutteloos dat het enige wat ‘blauw’ bleef, de gezichten van de onderzoekers waren, van pure frustratie.

Hier zijn de Zuid-Afrikanen dus, innoveren alsof hun leven ervan afhangt – wat misschien ook zo is gezien hun lokale misdaadcijfers (grappig genoeg een van de weinige dingen die daar wel door het dak gaan). Hun poging om schapenziektes tegen te gaan, eindigt in een fiasco dat net zo goed op Comedy Central uitgezonden kan worden. En laten we wel wezen, de enige echte winnaar hier is het schaap dat nu wereldwijd bekend staat om zijn vermogen te overleven – meer survival skills dan Bear Grylls op een slechte dag.

Serieus, als dit de stand van zaken is, kunnen we net zo goed terug naar de middeleeuwen waar onze geneeskunde bestond uit het dansen rond een vuurtje in de hoop dat dat ene raar uitziende kruid onze problemen zou oplossen. Zuid-Afrika’s poging tot medische innovatie was zo hopeloos, dat de schapen nog liever een wolf in schaapskleren zien dan één van hun wetenschappers met een spuit.

Dus daar heb je het, een land dat zo graag zijn stempel op de wereld wil drukken, maar uiteindelijk alleen maar bewijst dat hun grootste exportproduct nog steeds wanhoop en teleurstelling is. Met een vleugje humor, want zonder lachen zouden we allemaal huilen bij het zien van deze tragikomedie genaamd ‘wetenschappelijke vooruitgang’.

Bron: GOOGLE NEWS – Zuid-Afrikaans vaccin tegen schapenziekte blauwtong definitief afgekeurd