Skip to main content

Goh, Mini & Maxi, wat een helden van de cabaret-scene, toch? Hier hebben we zo’n pareltje van een duo dat blijkbaar dacht: “Hé, laten we eens even lekker rebels doen en een prijs jatten van good old Joop van de Ende.” Oeps, klein inschattingsfoutje, gelijk heel Nederland over je heen. Want ja, in Nederland mag je blijkbaar alles doen: fietsen zonder licht, belasting ontwijken op koninklijk niveau of je buurman’s WiFi jatten. Maar oh wee als je aan Joop’s trofeeën komt.

Nu, in een klassieke move die nog treuriger is dan de pogingen van de gemiddelde influencer om ‘authentiek’ te zijn, krijgen we het spijtbetuigverhaal. “We hebben spijt, echt waar.” Yeah right, net zoals die dief die spijt betuigt, puur omdat hij gepakt is, niet omdat hij plotseling inziet dat stelen misschien, héél misschien, niet zo tof is.

En wat maakt dit nog smakelozer? De ironie dat ze dit doen in een land dat de grootmeester is van het ‘sorry zeggen maar niet echt menen’. We excelleren in het geven van die neppe knuffels, net zoals onze politici die elke vier jaar beloven dat ze het deze keer écht beter gaan doen.

Het mooiste? Deze twee cabaretiers dachten dat dit een slimme PR-stunt zou kunnen zijn. Kom op, gasten, zelfs die kalkoen van de Thanksgiving-pardon in de VS heeft meer integriteit dan dit. Want laten we wel wezen, als je humor al zó armoedig is dat je moet sjoemelen voor een spot in de schijnwerpers, misschien is het dan tijd voor een carrière-switch. Misschien kunnen ze gaan bloggen, er is altijd wel ergens een niche voor verbitterde, miskende ‘kunstenaars’.

Bron: NU.NL – Mini & Maxi-cabaretier heeft spijt van stelen prijs Joop van den Ende