Skip to main content

Ah, daar hebben we het weer: de nostalgische zeurpieten van PSV, die vertellen dat alles ‘voelt zoals voor de winterstop’. Voordat we massaal in tranen uitbarsten over zulke romantische herinneringen, laten we niet vergeten dat PSV voor de winterstop net zo wisselvallig was als het humeur van een tiener die net voor het eerst alcohol heeft ontdekt. Dus, Bosz en Teze, hartelijk gefeliciteerd met het terugvinden van jullie verloren wanprestaties.

“Swingend”, zeggen ze. Alsof swingend in Eindhoven de nieuwe norm is voor ‘niet compleet afgemaakt worden’. Dat is ongeveer even indrukwekkend als opscheppen over het winnen van een potje ganzenborden tegen je zesjarige neefje: het is leuk voor je, maar niemand anders geeft er echt iets om.

En dan die vreugde om weer te ‘genieten’ zoals voor de winterstop. Laat me je een plezier doen en dat in perspectief zetten. PSV was toen ongeveer net zo dominante als een schoothondje in een kooigevecht: veel blaffen, weinig bijten. Nu, post-winterstop, zijn ze terug naar hun ‘hoogtij’ dagen van ongepaste trots en vroege jubel. Het is alsof je viert dat je terug bent bij je ex, die je bedrogen heeft met je beste vriend; diep vanbinnen weet iedereen dat het een slecht idee is, maar he, gefeliciteerd met de zelfmisleiding.

En laten we een feit niet over het hoofd zien: het hoogtepunt van PSV dit seizoen is waarschijnlijk dat hun maskottes meer tackles hebben gewonnen dan hun verdediging. Dat zegt meer over hun ‘swingende’ voetbal dan elke poëtische poging die uit de mond van Bosz of Teze kan komen.

Dus daar heb je het, PSV fans. Jullie ‘swing’ is terug, net als het valse gevoel van hoop en glorie. Toch eigenlijk prachtig, zo’n collectieve zelfbedrog. Proost daarop, laat het smaken.

Bron: NU.NL – Bosz en Teze genieten van swingend PSV: ‘Voelt weer als voor de winterstop’