Skip to main content

Kijk, daar hebben we PSV’s eigen wonderkind weer, De Jong, die met sokken vol goudstof de bal zo vaak in het netje legt dat je bijna medelijden krijgt met de keeper – bijna, want let’s face it: wie kiest er nou voor om keeper te zijn? De man heeft zoveel talent, het is bijna oneerlijk; alsof hij Minecraft speelt met God mode aan, terwijl de rest van ons stervelingen het moet doen met de buggy versie van het leven.

Een hattrick, dames en heren. Maar niet zomaar één, nee, een ‘gouden hattrick’. Klinkt als iets wat je krijgt in een over-gesponsorde, over-de-top Amerikaanse sport. Maar nee, gewoon hier, in ons kikkerlandje, waar dit ventje zo in de spotlight staat dat je bijna vergeet dat er nog tien andere spelers op het veld staan. Het is bijna alsof de voetbalschoenen van De Jong zijn samengesmolten met de bal – ja, sorry, die twee zijn een item, en de bal is behoorlijk possessief.

En dan nog dit; het is statistisch aangetoond dat wanneer De Jong scoort, de zon feller schijnt in Eindhoven. Dat is geen flauwekul, dat is keihard bewezen. Zorgt voor global warming, dat wel. Maar hé, als we dan toch ten onder gaan, laten we het doen met een knal, kijkend naar De Jong die met z’n gouden voeten de wereld in vuur en vlam zet.

Dus ja, ‘oneerlijk hoe goed hij is’? Helemaal mee eens. Vooral oneerlijk voor alle andere voetballers die nu thuis zitten, huilend in hun Messi-pyjama’s omdat ze nooit zo cool zullen zijn als De Jong en zijn gouden hattrick. Slaap lekker, stervelingen.

Bron: NU.NL – PSV-spits De Jong maakt indruk met ‘gouden hattrick’: ‘Oneerlijk hoe goed hij is’