Skip to main content

Heeft iemand Luuk de Jong geïnformeerd dat het niet de bedoeling is om PEC Zwolle te reduceren tot een stel verdwaalde F-jes op een te groot veld? Blijkbaar niet, want daar ging hij, hattrickend door de verdediging die meer gaten had dan de gemiddelde Nederlandse kaasplank. Het was een vernedering op een niveau dat zelfs sadisten ongemakkelijk zouden vinden – en die houden wel van een beetje leedvermaak.

Zwolle, oh Zwolle, wat doen jullie nog in de Eredivisie? Met een verdediging die opener staat dan de gemiddelde Nederlandse coffeeshop, is het geen wonder dat Luuk de Jong zich voelde als een kind in de snoepwinkel. Elke voetbalminnende sadist zou genieten van deze horroshow, behalve misschien de Zwolle-fans die waarschijnlijk verlangen naar het tijdperk waarin voetbaluitslagen nog via telegraaf werden bericht.

Nu even serieus, de hattrick van De Jong was niet alleen een masterclass in hoe je een wedstrijd domineert, het was ook een keiharde reminder aan PEC dat de enige bekers die ze dit seizoen zien, waarschijnlijk de trofeeën op hun PlayStation zijn.

En laten we het even hebben over het geluk van PSV. Die zijn zo gelukkig, dat als ze een drol zouden schieten, er een gouden munt uit zou rollen. Maar goed, krediet waar krediet verschuldigd is – Luuk de Jong, onze Eredivisie-topscorer, met meer goals onder z’n riem dan de garderobe van de gemiddelde Instagram influencer. Iemand geef die man een kroon, of beter nog, een standbeeld. Met de creativiteit van de PEC-verdediging kunnen ze misschien daar nog wat van leren.

Bron: NU.NL – PSV vernedert PEC mede dankzij hattrick Eredivisie-topscorer Luuk de Jong