Skip to main content

Oh, Amy Schumer had nog iets nodig om haar comedy cocktail extra bitter mee te maken, en blijkbaar dacht haar lichaam: “Cushing is de naam, een syndroom dat klinkt als een luxe kussenmerk, maar voelt als een mokerslag.” Dus, Amy, welkom bij de club van sterren met zielige syndromen die als goedkope roddelbladvulling dienen. Want laten we wel wezen, in de wereld van vandaag is élke aandoening potentieel clickbait.

Amy Schumer, queen van de zelfspot, nu met een syndroom dat klinkt als een kakelverse ironische grap die zelfs haar scriptwriters niet konden bedenken. Ja, de ironie is rijker dan de inhoud van haar Netflix-specials. Alsof Moeder Natuur dacht: “Je lacht teveel, laten we er nog een kloddertje misère bij gooien.” En voilà, Cushing: het syndroom dat je look “midlife crisis chic” geeft, zonder dat je daar iets voor hoeft te doen.

Maar hé, voordat we het syndroom van Cushing afschrijven als de zoveelste ‘celebrity special edition’ ziekte, laten we even stilstaan bij het feit dat het je bijnieren aantast. Je weet wel, die dingen in je lichaam die al een melt-down krijgen als je net één espresso te veel neemt. Dus congrats, Amy, jouw bijnieren zijn officieel dramatischer dan een soap-actrice die net haar tekst vergeten is.

En daar gaan we, nu we de alwetende gezondheidsexperts van het internet kunnen worden. Want zolang je maar genoeg ongefilterd commentaar levert, wie heeft er dan nog een medische graad nodig? Lang leve dokter Google en prof. Wikipedia. Wie had gedacht dat we dankzij Amy Schumer nog eens konden pretenderen dat ons doelloos scrollen door de krochten van het internet eigenlijk een studie was in medische wetenschap?

Dus hier staan we dan, schouder aan schouder met Amy, in de arena van openbare meningen, klaar om ons te vergapen aan het volgende slachtoffer dat durft te erkennen dat ze menselijk zijn. Want ja, elke keer als een ster durft te ademen, staan wij klaar met onze hooivorken en fakkels, in de eeuwenoude traditie van de digitale heksenjacht. Maar geen zorgen, Amy, jouw syndroom is bij ons in veilige, sarcastische handen.

Bron: NU.NL – Actrice Amy Schumer heeft het syndroom van Cushing