Skip to main content

Je zou denken dat Fran Drescher, met een stem die glas kan breken op vijftig meter afstand, stoer genoeg is om een acteursstaking te overleven. Maar nee, onze sitcom-koningin kwam eruit met meer pijntjes dan een oud paard na de Grand National. De vakbondsvoorzitter, bekend om haar rol als de nasale nanny, bleek ineens niet zo immuun voor fysiek leed als gedacht. Surprise, surprise.

Laten we het even hebben over de ironie. Een acteursstaking, bedoeld om betere omstandigheden af te dwingen, die eindigt met de voorzitter zelf op de ziekenboeg. Je zou bijna denken dat het script van een slechte komedie is gejat. En laten we eerlijk wezen, met Hollywood’s huidige originaliteit zou dat nog kunnen ook.

Dat Drescher klachten overhoudt aan de staking, is eigenlijk het ultieme bewijs van de mismatch tussen celebs en de echte wereld. Terwijl Jan Modaal zich een breuk sjouwt met drie banen, trekt Hollywood een zielig gezicht omdat ze eens wat fysieke arbeid moeten verrichten. Oh de ironie. Alsof hun latte niet skinny genoeg was.

Maar wacht, het wordt beter. Want wat zegt dit over de staat van de vakbond, als zelfs hun voorzitter kreupel terugkomt van een beetje protest? Misschien tijd voor wat nieuwe arbeidsvoorwaarden, te beginnen met: “Eis niet meer dan je eigen lijf aankan.” Of, nog beter, pak eens iets op wat zwaarder weegt dan je iPhone, beste vakbondsmensen.

Fran, lieverd, volgende keer iets minder drama en iets meer daadkracht. Want zoals het er nu uitziet, is de enige die echt actie onderneemt, de fysiotherapeut. En die lacht zich een breuk—niet van de pijn, maar all the way to the bank.

Bron: NU.NL – Vakbondsvoorzitter Fran Drescher hield fysieke klachten over aan acteursstaking