Skip to main content

Feyenoord, ooit de trots van de Maas, tegenwoordig meer aan het dobberen dan varen. En nu de kapitein overboord is gevallen wegens ziekte, lijkt het schip richting Almere City te varen zonder kompas. De ironie dat die stad meer bekend staat om z’n identiteitloze straten dan erkenning voor topvoetbal, complementeren we nu met een trainerloos Feyenoord. Is het niet prachtig?

Arme Slot, ziek in bed terwijl zijn kroost zonder lollie naar de snoepwinkel moet. Had hij niet beter een vitaminepil kunnen slikken of een sinaasappel kunnen eten? Misschien waren de aloude knoflookkettingen rond Feyenoord’s trainingscomplex niet zo’n gek idee geweest. Voorkomen is beter dan genezen, zeker als je op het punt staat je gezicht te verliezen tegen de glorieuze voetbalmachine die Almere City… ehm, niet is.

Maar geen zorgen, Feyenoord-fans, het circus gaat door. De ploeg wordt nu geleid door een stel hulpjes die het schip eerder richting een ijsberg dan de haven lijken te sturen. De vraag rijst: hebben we het hier over een voetbalteam of een aflevering van ‘Ik Hou Van Holland’ op z’n janboerenfluitjes?

Je zou bijna medelijden krijgen met Almere City, die zich ineens in de schaduw mogen scharen van Feyenoord’s aanhoudende soap. Bijna dan. Want laten we eerlijk wezen – oh nee, dat mochten we niet zeggen.

Dus trek je harnas maar aan, Feyenoord. Het wordt een slagveld, en de grootste strijd bevindt zich niet op het veld, maar in het ziekenbed van trainer Slot. Ziektes nemen geen pauze voor voetbal, maar in Rotterdam zijn ze een excuus rijker wanneer ze struikelen over hun eigen voetbalschoenen. Feyenoord, altijd sterk in excuses, zwakker in het spel. Wie had dat nou gedacht?

Bron: NU.NL – Feyenoord-trainer Slot is ziek en ontbreekt bij uitduel met Almere City