Skip to main content

Vingegaard, de fietsende ijskoning uit het verre, koude Noorden, heeft weer eens laten zien hoe Spanje geen moer weet van écht fietsen. Hoezo beginnen met een afgetekende eindzege? Nou, simpelweg door het feit dat de rest blijkbaar graag ziet hoe de achterkant van zijn truitje kleiner en kleiner wordt. Het lijkt wel alsof hij stiekem een beetje Viking-bloed door zijn aderen heeft stromen, want net als zijn voorouders raast hij iedereen voorbij alsof het niets is. En oh boy, de ironie van een Deen die Spanje domineert op de fiets? Dat is bijna net zo absurd als een vis die je leert hoe je moet fietsen.

Laten we het beestje bij de naam noemen: dit is minder een sport, meer een Noords sprookje in de trant van David tegen Goliath, met het kleine verschil dat David dit keer op twee wielen rijdt en Goliath in spandex aan de kant staat te kijken hoe hij wordt ingehaald.

En dan de rest van het peloton? Wel, als je dacht dat tikkertje spelen in de kleuterklas hard ging, heb je Vingegaard en co.O nog niet gezien. Ze laten hun concurrenten achter alsof ze bezig zijn aan een rustige zondagmiddag fietstocht met de familie, in plaats van een race waar de bedoeling is om daadwerkelijk dichtbij genoeg te blijven om de zweetdruppels van Vingegaard te kunnen tellen.

Dus ja, hartelijk gefeliciteerd, Vingegaard. Je hebt niet alleen jezelf op de kaart gezet, maar ook een heel nieuw genre: Viking Cycling. En voor de rest? Misschien volgende keer een fiets met ondersteuning overwegen. Gewoon een suggestie.

Bron: NU.NL – Vingegaard begint seizoen net als vorig jaar met afgetekende eindzege in Spanje