Skip to main content

“Mijn man heeft mij later verteld dat hij niet op mij viel.” O, verrassing. In de wereld waar Tinder de ring van Saturnus rond onze ego’s is, waar liefde gemeten wordt aan de hand van Instagram likes en relaties sneller kapotgaan dan het ijsje van je kleuter in de zon – daar laat deze uitspraak van manlief je nog steeds verbaasd achter? Kom op zeg, de vonk overspringen is zó vorige eeuw. Tegenwoordig val je op elkaar omdat de ander niet het vermogen heeft om je dagelijks leven tot een directe hel te maken. Een romantische gedachte in de 21e eeuw.

Dus je man viel niet op jou. Nou, pak de tissues maar, want dat is het echte first-world probleem hier, niet? Terwijl ergens een babyzeehond zijn moeder verliest door klimaatopwarming, zit jij je druk te maken om de emotionele intelligentie van je wederhelft. Spoiler: die is er niet, deal with it.

In een wereld vol Tinderellas en Badoohuizen, waar de meest aantrekkelijke eigenschap van je partner het vermogen is om adem te halen (en niet eens goed), heeft jouw man een punt gemaakt. Misschien viel hij niet als een blok voor jou, misschien kon je gewoon goed koken of had je Netflix. In elk geval, welkom bij de club van de miskende zielen. Ledenbijdrage? Je onrealistische verwachtingen van liefde.

Feit: onderzoek toont aan dat pinguïns voor het leven partners kiezen. Wat zegt dat over ons? Dat zelfs pinguïns beter weten. Dus, voordat je je opnieuw opwindt omdat je liefdesleven meer lijkt op een aflevering van ‘Temptation Island’ dan ‘National Geographic’, onthoud: zelfs pinguïns maken betere levenskeuzes dan jij. En ze waggelen nog grappig ook.

Bron: GOOGLE NEWS – ‘Mijn man heeft mij later verteld dat hij niet op mij viel’