Skip to main content

Ah, overheidsfalen. Alsof we die uitgekauwde boterham nog niet genoeg hebben doorgeslikt. Daar gaan we dan, weer een verse dag in Absurdistan, waar de levens van de arme zielen net zo makkelijk worden vermorzeld als de ruggengraat van onze morele compassie. En weet je wat het mooie is? Het kan morgen weer gebeuren. Feestje, toch?

Laten we het hebben over dat overheidsfalen. Het is alsof je een blinde vraagt om de Tour de France te winnen – met een driewieler. Onze efficiënte vrienden in Den Haag spelen Russisch roulette met onze levens, maar dan zonder de kogel eruit te halen. Toegegeven, het scheelt weer pensioenkosten.

Hier ben je dan, in de wondere wereld waar competentie zo zeldzaam is als een veganist bij de McDonald’s, en de burger wordt geplet onder het gewicht van bureaucratische idioterie. De overheidsmachinerie, die draait op de olie van onze tranen, morst niet alleen met ons geld maar ook met ons vertrouwen. En als klap op de vuurpijl wordt ons verteld dat het allemaal weer kan gebeuren. Wat een verrassing, zei niemand ooit.

Zie het als een donkere comedyshow waarbij de grap is dat je zelf de klapstoel bent die telkens onder je vandaan wordt getrokken. En het publiek? Dat lacht niet, dat huilt in stilte, terwijl onze levens, door overheidsfalen vermorzeld, een heruitvoering worden van een slechte sitcom, waarvan we allemaal wensen dat deze gecanceld wordt.

Maar geen zorgen, het ergste wat kan gebeuren, is dat dit morgen weer gebeurt. En overmorgen. En de dag daarna. Totdat de absurditeit van ons bestaan ons eindelijk tot waanzin drijft of we ons realiseren dat we al lang in de gekkenhuis genaamd Nederland leven. Applaus, het doek valt. Curtain call voor het gezond verstand.

Bron: GOOGLE NEWS – Levens van mensen door overheidsfalen vermorzeld, kan morgen weer gebeuren’