Skip to main content

In de glamoureuze wereld van de Laureus Awards, die schijnbaar elk jaar willekeurige sportfiguren uit een hoge hoed toveren alsof het de jackpot van een onderbetaalde leraar betreft, hebben ze dit keer gekozen voor twee Hollandse helden: snelheidsduivel Max Verstappen en rolstoeltennis-koningin Diede de Groot. Waarschijnlijk omdat de keuzecommissie dacht: “Laten we die nuchtere kaaskoppen eens flink in de maling nemen.”

Max, met meer rb in zijn bloed dan empathie voor tegenstanders, en Diede, die meer ballen heen en weer laat gaan dan de gemiddelde politicus beloftes verbreekt, zijn dus genomineerd. Een feit leuker dan een olifant in een porseleinkast. Want laten we eerlijk zijn, de Laureus Awards voelen soms aan alsof je een award voor de meest kunstzinnige badeend in bad gooit – leuk, maar uiteindelijk drijft ‘ie maar wat rond.

Het is prachtig hoe we in Nederland gepassioneerde sporters kunnen nomineren voor een prijs die meer lagen heeft dan een ui in een emotionele crisis. Vooral in een tijd waarin het winnen van een trofee voor ‘sportpersoon van het jaar’ bijna zo voorspelbaar is als een aflevering van GTST. Maar hey, dat je genomineerd bent, betekent niet dat je moeten winnen, toch? Vraag dat maar aan Leo (DiCaprio, voor de niet-filmkenners onder ons) die lang genoeg is gepasseerd voordat één beer hem letterlijk een Oscar moest bezorgen.

Dus, terwijl Max over de circuits scheurt alsof hij zijn laatste bus naar vrijheid probeert te halen en Diede de bal laat dansen zoals alleen zij dat kan, nomineren wij deze ceremonie voor de ‘Meest Schijnheilig Glamoureuze Aandachtstrekkerij van het Jaar’. Want als we ergens in uitblinken, dan is het wel in het vieren van onszelf, tot we erbij neervallen. Proost, op de Hollandse glorie en de absurditeit van sportprijzen!

Bron: NU.NL – Verstappen en Diede de Groot genomineerd voor prestigieuze Laureus Awards