Skip to main content

Dus, de Taliban hebben een knuffelsessie met Qatar gehouden en besloten dat een 84-jarige Oostenrijkse neonazi beter ergens anders zijn pensioen kan slijten. Jawel, Afghanistan, het land dat qua mensenrechten ongeveer net zo progressief is als een pot augurken, vindt deze man te heftig. Wat is het volgende? Gaat IS veganistische kookcursussen aanbieden?

Deze gast, waarschijnlijk met meer hakenkruizen in zijn kelder dan de Taliban baarden op hun kinnen, heeft het voor elkaar gekregen om ’uitgezet’ te worden uit Afghanistan. Dat is alsof je bij de Hell’s Angels wordt gekickt omdat je te agressief bent. Een prestatie op zich. Een medaille waardig, als neonazi’s medailles zouden waarderen die niet door een fascistisch regime zijn uitgedeeld.

En kom op, bemiddeling door Qatar? Dat is alsof je je alcoholprobleem oplost door advies te vragen in een wijnbar. Qatar, bekend om zijn eigen, uhh, ‘uitdagende’ interpretatie van mensenrechten, speelt nu de vredestichter? De ironie. Het zou even absurd zijn als een veganist die een butchershop runt.

Laten we ook even stilstaan bij de leeftijd van deze man. 84 jaar. Meestal houden neonazi’s er niet van om uitgezet te worden, maar gezien zijn leeftijd, vraag je je af of hij het concept ‘uitzetten’ niet gewoon verwarde met een all-in bekostigde vakantie. Misschien dacht hij dat Qatar zijn nieuwe bejaardentehuis was.

Een ding moeten we hem nageven: als je op je 84ste nog steeds zo radicaal bent dat zelfs de Taliban zegt “Dude, chill”, dan heb je een niveau van toewijding bereikt dat even indrukwekkend als beangstigend is. Toch blijft het eindoordeel: de wereld, absurd en onvoorspelbaar als altijd, heeft weer een nieuw dieptepunt bereikt. Proost daarop, als je durft.

Bron: GOOGLE NEWS – Taliban zetten 84-jarige Oostenrijkse neonazi Afghanistan uit na bemiddeling door Qatar