Skip to main content

In het theater van de halfgaren, ook bekend als Manchester United, is het weer bal. Assistent-coach Ramsay, waarschijnlijk het slimste dat ooit dat reservaat voor mislukte voetbaldromen heeft betreden, heeft besloten zijn heil elders te zoeken. Ja, je leest het goed. Hij kiest voor de MLS, een competitie die vroeger bekend stond als voetbalpensioen voor uitgerangeerde sterren, maar nu dus de toevluchtsoord is voor hen die ontsnappen aan de grijpgrage klauwen van de Premier League’s meest dramatische soap.

Laten we de situatie even op ons laten inwerken. Ramsay, ongetwijfeld tot het randje gedreven door de dagelijkse dosis wanorde en zelfoverschatting bij United, kiest voor Amerika. Het land dat voetbal nog steeds hardnekkig ‘soccer’ noemt en waar de halftijdshow belangrijker is dan de wedstrijd zelf. Als dat geen noodkreet is, weet ik het ook niet meer.

En Ten Hag? Onze eigen Erik met de schijnbaar onuitputtelijke taak om de Titanic met een lepel leeg te scheppen, blijft achter. Zonder Ramsay. Alsof je in een mijnenveld je enige landkaart verliest. Maar laten we eerlijk zijn, gezien de huidige staat van United, is de kans groot dat menig supporter Ramsay’s vertrek zal vieren als de wederopstanding van de club. “Eindelijk, ruimte voor nieuw talent!”, zullen ze roepen, terwijl ze stilletjes hopen dat de volgende assistent de messias is die hen uit de voetbalmiddelmatigheid zal verlossen.

En Ramsay? Die zal, met een Starbucks in de hand, de MLS bestormen. Wedden dat hij het eerste jaar kampioen wordt? Simpelweg omdat hij niet elke ochtend wakker hoeft te worden met het gevoel dat hij een onmogelijke taak moet volbrengen. Scoren in de MLS? Piece of cake vergeleken met het veranderen van de mentaliteit bij United. Voor hem is het een win-win: minder stress, beter weer. Voor United? Tja, dezelfde circus, andere clown.

Bron: NU.NL – Ten Hag ziet assistent Ramsay vertrekken bij United voor MLS-avontuur