Skip to main content

Ah, de Tweede Kamer, Nederland’s eigen variant op een slecht geregelde benefietavond, waar de hapjes te duur zijn en de steun zo selectief als mijn oma’s gehoorapparaat. Nu willen ze dus minder financiële steun voor Oekraïners in Nederland. Want, ja, waarom zou je mensen die bommen ontvluchten in hun eigen land, een beetje menselijkheid gunnen als je dat geld ook kunt uitgeven aan, ik weet niet, nóg een onderzoek naar het nut van rotondes?

Dus daar sta je dan als Oekraïner, in het land dat klompen en tolerantie exporteert, maar blijkbaar een importverbod heeft op medeleven. Maar laten we niet teveel vragen stellen, stel je voor dat je intellectuele nieuwsgierigheid per ongeluk toegevoegde waarde blijkt te hebben. En we weten allemaal, de enige waarde die we hier erkennen, is die op je bankrekening.

Nu is er een fun fact: Nederland spendeert jaarlijks ongeveer 37,5 miljoen euro aan het vangen van muskusratten. Dat is niet alleen een knaagdier met een identiteitscrisis, maar ook een prachtig voorbeeld van waar onze prioriteiten liggen. Muskusratten over Oekraïners, want ja, die beestjes graven geen schuilkelders, die graven dijken door. Prioriteiten, mensen!

In de wereld van de Tweede Kamer, waar empathie net zo zeldzaam is als een unicorn met een doctoraat in kwantumfysica, wordt dit beleid waarschijnlijk gezien als een staaltje van financiële prudentie. Dus, geachte Oekraïners, gefeliciteerd met jullie nieuwe status als minder belangrijk dan een knaagdier. Welkom in Nederland, het land van tulpen, windmolens en beleid dat zo koud is, je zou zweren dat het door een muskusrat geschreven is.

Bron: GOOGLE NEWS – Kamer wil minder financiële steun voor Oekraïners in Nederland