Skip to main content

NEC, oftewel Nijmegen Eendracht Combinatie, klinkt als een mysterieus virus dat je oploopt in de diepste krochten van de Eredivisie, maar deze keer hebben ze Cambuur aangestoken met een acute vorm van doelpuntdeficiëntie, dankzij Japanse precisiewerk. Dat’s right, de Nijmeegse gladiatoren hebben, voor het eerst sinds de Nokia 3310 modieus was, hun klompvoet tussen de deur van de bekerfinale gekregen, met een kunstzinnige oosterse injectie die meer impact had dan sushi in een all-you-can-eat snackbar op het platteland.

Wat hebben Japanse treffers en een eerste finaleplaats sinds Y2K gemeen? Een absurditeit die zelfs Quentin Tarantino zou afwijzen voor de plot van zijn volgende film. En toch, ergens tussen de strijdkreten en zenmeester tactieken van het Verre Oosten, heeft NEC dit huzarenstukje geflikt. Cambuur, daarentegen, leek verdwaald in hun eigen veld zoals een tiener in de wiskundeles, hopend dat het antwoord via goddelijke interventie zou verschijnen. Spoiler: dat deed het niet.

En laten we realistisch zijn, deze overwinning is niet alleen een triomf, maar ook een keiharde mep in het gezicht van iedereen die dacht dat NEC alleen bekend stond om hun vermogen om meer teleurstelling te genereren dan het Nederlandse weer. Met deze Japanse bemanning die belangrijker doelpunten maakt dan de CEO van IKEA aandelen in schroefjes en inbussleutels heeft, schrijven ze geschiedenis. Een geschiedenis die, net als hun laatste finale, waarschijnlijk weer twee decennia onaangeraakt blijft. Maar hé, voor nu, champagne en sushi voor iedereen in Nijmegen, of ten minste totdat ze zich herinneren waar ze voor staan in de competitie.

Bron: NU.NL – NEC naar eerste bekerfinale sinds 2000 dankzij Japanse treffers tegen Cambuur