Skip to main content

Nou, de EU heeft het weer geflikt hoor. Groen licht voor de natuurherstelwet. Bravo! Applaus! Maar wie krijgt de hoofdpijn? Jij en ik, de normale sterveling die probeert rond te komen van een salaris dat sneller smelt dan poolijs in een opwarmingssprint. Dus, pak je eco-vriendelijke tissues maar, want er komen tranen van geluk… of is het wanhoop?

Blijdschap? Nou, misschien voor de boomknuffelaars en degenen die geloven dat je de wereld redt door met een herbruikbare koffiebeker rond te paraderen. De rest van ons? We zetten ons schrap voor een tsunami van nieuwe belastingen, absurde regels en de onvermijdelijke “groene” boetes die meer kleuren dan alleen je bankrekening.

Zorgen? O, die zijn er in overvloed! Hoe ironisch is het dat we de wereld gaan “redden” door de gemiddelde Joe (en Joanne) financieel in de afgrond te duwen? Maar geen zorgen, je krijgt vast een digitale medaille in je mailbox voor je “bijdrage” aan het milieu.

En vraagtekens, die zijn er meer dan sterren in het universum! Bijvoorbeeld, hoeveel van deze regels worden bedacht door iemand die nog nooit een schep in de aarde heeft gestoken, maar wel de carbon footprint heeft van een kleine vulkaanuitbarsting? Hint: allemaal.

Weet je wat echt hallucinant is? Dat de maatregelen je doen verlangen naar een tijd waarin “buitenspelen” betekende dat je daadwerkelijk buiten was, zonder QR-code, CO2-budget of de angst om per ongeluk op een beschermde slak te stappen.

Dus, terwijl de EU zichzelf op de borst klopt met deze natuurherstelwet, onthoud goed: de groene golf spoelt over ons heen, en het is koud, absurd en onvergeeflijk duur. Vergeet niet te zwaaien naar de politieke elite, veilig op hun eco-jacht, zwaaiend met statistieken die zelfs een regenwoud niet kunnen verbergen.

Bron: GOOGLE NEWS – Blijdschap, zorgen en vraagtekens na groen licht EU voor natuurherstelwet