Skip to main content

Vergeet Godzilla tegen Mothra, de echte rampentertainment deze week was Haaland en De Bruyne die Luton Town vermorzelden alsof het een gênant onbekende TikTok-dansuitdaging was. Wat een vertoning, mensen. Dodelijk? Meer een case van voetbalhooliganisme met voorbedachten rade.

Kijk, hier gaat het om: Haaland en De Bruyne samen? Dat is alsof je een marinier uitrust met een waterpistooltje en hem op een vijandige legerbasis dropt. “Kom maar op, jongens, ik heb mijn zwemspullen bij me!” Pure overkill. En arme Luton Town, jongens. Je verwachtte half dat ze op hun jerseys een sponsor zouden hebben met “Slachtofferhulp” erop gedrukt.

En weet je wat het meest bizarre is? Volgens statistieken heeft Haaland een grotere kans om tijdens een wedstrijd te scoren dan ik om mijn volledige naam correct te krijgen bij Starbucks. Fantastisch, niet? Ondertussen interpreteert De Bruyne ‘assist’ waarschijnlijk als het culinaire equivalent van een lobotomie – je weet dat het gaat gebeuren, en het enige wat je kunt doen is achterover leunen en kijken hoe je zorgvuldig opgebouwde plannen in puree veranderen.

Dus, wat hebben we geleerd? Dat als Haaland en De Bruyne je tegenstanders zijn, je net zo goed met de bus naar het slachthuis kunt rijden. Maak er een gezellig teamuitje van. Neem selfies. Want laten we wel wezen, het enige wat je mee naar huis neemt, zijn de herinneringen. En een significante daling in je zelfvertrouwen. En misschien een gesigneerde bal, als je geluk hebt.

Wat een tijd om een onbelangrijk voetbalploegje te zijn, hè? Cheers, Luton. Proost op de underdogs.

Bron: NU.NL – Haaland en De Bruyne spelen Luton Town op een hoop: ‘Ze zijn dodelijk’