Skip to main content

Gordon, ooit de trots van de Nederlandse levenslied, heeft zijn theatertour gedumpt alsof het een oude liefde is, en stopt met het promoten van zijn nieuwste album – en we dachten dat 2020 al erg genoeg was. Negatieve reacties? Die zijn zeker niet uit de lucht gevallen als confetti op een B-artiestenfeestje. Het lijkt erop dat de enige die niet doorhad dat Gordon’s carrièrespurt meer strompelen was, Gordon zelf was.

Laten we even de feiten op een rijtje zetten: Een man die bekend staat om zijn subtiele charmes – zo subtiel als een olifant in een porseleinkast – besluit dat de wereld nog niet klaar is om afscheid van hem te nemen. Hij kruipt terug in de spotlight, alsof hij nog steeds relevantie heeft in een wereld die snakt naar echte kunst. Het resultaat? Een schouderophalende natie die zich collectief afvraagt: “Waren de kaartjes voor zijn tournee inclusief een tijdreismachine naar de jaren ’90?”

Gordon’s poging tot een comeback is als het recyclen van oude koffieprut in de hoop op een verse latte – de verwachting is hoog, maar de teleurstelling is immens. Terwijl vijandige commentaren de online wereld veroveren sneller dan een nepnieuwsbericht over het koningshuis, trekt Gordon de stekker eruit. Misschien is het enige schokkende hieraan dat het zolang duurde voordat hij het inzag.

In een wereld waarin talentenjachten ervoor zorgen dat iedereen met een omgekeerde pet en een SoundCloud-account zich een muzikant noemt, valt Gordon’s beslissing om te stoppen wellicht te prijzen. Het is tenminste een erkenning dat de tijd van glitterpakken en autotune ten einde komt. Laten we hopen dat dit het begin is van een prachtige trend waar we afscheid nemen van de zelfbenoemde diva’s en terugkeren naar echte muzikale vakmanschap. En Gordon? Die kan zich voortaan beter concentreren op zijn koffiebar – de enige plek waar hij nog zonder risico de ster kan uithangen.

Bron: NU.NL – Gordon annuleert theatertour en stopt met promoten album na negatieve reacties