Skip to main content

Oh ja, wat een tragedie, Gordon stopt met zijn theatertour en houdt op met het promoten van zijn album na een stortvloed aan negatieve reacties. Huil me een rivier. Eindelijk heeft het Nederlandse publiek de mute-knop gevonden voor deze eeuwige aandachtszoeker. Een man wiens vocale bereik slechts geëvenaard wordt door het aantal keren dat hij ons heeft proberen te overtuigen van zijn ‘grote comeback.’

Laten we er geen draai aan geven: Gordon is de muzikale equivalent van die ene oom die te luid praat op familiefeestjes, blind voor de wenkbrauwen die zo hoog optrekken dat ze bijna van voorhoofden vallen. Met deze annulering heeft de zanger meer afscheidstours gehad dan de Rolling Stones, en dat zegt wat.

Dan de negatieve reacties. Kom op, zeg. Alsof we nog in een tijdperk leven waarin de meningen van Jan en alleman niet scherper zijn dan het mes van een sushichef. Het internet is een wild westen van ongezouten meningen – Gordon wandelde daarin alsof hij een nieuw seizoen van “Keeping Up With The Kardashians” was. Verrassing: het internet is niet de rode loper, lieverd.

Het feit dat zelfs zijn album promoveren voelt als een berg te hoog, getuigt van de miskende held die diep begraven ligt in de krochten van zijn zelfmedelijden. De ironie? Als Gordon ooit iets met een echte smaak uitbrengt, kan hij misschien een carrière als sommelier overwegen. Tot die tijd, is dit ‘good riddance’ op z’n best.

Dus daar heb je het, de grootse afdaling van een man die dacht dat hij de muziekwereld in zijn zak had, maar in werkelijkheid niet eens een Spotify-playlist kon overheersen. En als dit alles klinkt als een harde pil om te slikken, welkom in de echte wereld, Gordon. Hier serveert men reality-checks sneller dan jij je zoveelste ‘comeback’ kunt aankondigen.

Bron: NU.NL – Gordon annuleert theatertour en stopt met promoten album na negatieve reacties