Skip to main content

Ah, die strengere eisen aan de kwaliteit van gastouders; het is net alsof je van een baksteen verwacht dat het chocoladetaart wordt als je het maar hard genoeg aankijkt. Gastouders opvoeren in kwaliteit? Ja hoor, en mijn opa wordt de volgende Miss Universe. Het is alsof iemand besloten heeft dat het beste plan om de kinderopvang te verbeteren, is door te doen alsof we allemaal in een universele aflevering van Super Nanny leven. Gaat lekker zo, echt.

De overheid, in haar oneindige wijsheid (proest), denkt de oplossing gevonden te hebben: verscherpte eisen. Want als er iets is waar we in Nederland goed in zijn, dan is het wel het opstellen van regels die net zo buigzaam zijn als het moreel kompas van een politicus. Kijk, dat we kwaliteit willen, prima, maar geloof je het zelf? Dat is alsof je verwacht dat door meer ALDI-wijn te drinken, je opeens verstand krijgt van goede wijn. Spoiler: gaat niet gebeuren.

En dan het feit: uit onderzoek blijkt dat koeien meer stress ervaren wanneer ze hun naam niet krijgen toegeschreeuwd tijdens het melken. Even relevant als een zonnebril voor een blinde als het gaat om gastouderkwaliteit. Gaan we straks gastouders trainen in het roepen van kindernamen om de kwaliteit te waarborgen? “JOHNNY, NIET IN JE NEUS PEUTEREN!” Ja, dat zal de sfeer verbeteren.

Het hele idee is een glorieuze mix tussen een onhaalbare utopie en een slecht script voor een B-film. Gastouders met strengere eisen; het is net zo effectief als een dieetadvies van Ronald McDonald. Cheers op de chaos die volgt, mensen. We gaan toekijken hoe dit schip zo sierlijk strandt dat zelfs de Titanic er een puntje aan kan zuigen.

Bron: GOOGLE NEWS – Strengere eisen aan kwaliteit gastouders