Skip to main content

Kijk eens aan, Elton John heeft weer eens besloten om zijn overvolle schatkist aan te vullen door zijn bezittingen te verkopen alsof het een garageverkoop is, maar dan voor miljonairs. De man die meer glitterpakken heeft dan de gemiddelde kerstboom, heeft blijkbaar besloten dat 18,5 miljoen euro het bedrag is dat nodig is om zijn nieuwste caprice te financieren. Wat is het dit keer? Een gouden toiletpot? Nog een eiland? Of misschien gewoon een extra garage voor zijn zonnebrillencollectie, die ongetwijfeld groter is dan de biodiversiteit van het Amazoneregenwoud.

Nu, laten we niet om de hete brij heen draaien. In een wereld waar de economie meer ups en downs heeft dan een yo-yo kampioenschap, kiest Sir Elton ervoor om zijn privéconcerten te vervangen door een veiling. En weet je wat? Het publiek vreet het op. Het lijkt erop dat er niets meer bevredigend is dan stukken van beroemdheden te kopen. Echte fans? Nee, eerder veiling-hyena’s, klaar om hun tanden in wat dan ook te zetten, zolang het maar een bekende naam draagt.

Het ironische? Met 18,5 miljoen euro kun je de helft van de economische problemen in een klein land oplossen. Maar nee, laten we in plaats daarvan nog een klavier kopen omdat het in Elton Johns’ achtertuin heeft gestaan. Wat een tijd om te leven, zeg. Met een wereld die langzaam afbrokkelt, besloten we dat de bankrekening van een beroemdheid belangrijker is dan echt nuttige uitgaven. Applaus voor de mensheid. We hebben onze prioriteiten duidelijk perfect op orde.

Bron: NU.NL – Elton Johns bezittingen leveren 18,5 miljoen euro op bij veiling