Skip to main content

Stel je voor, Ferrari. Het symbool van Italiaanse elegantie, snelheid, en nu ook exemplarisch voor hoe je een circus runt zonder clowns. Want, dames en heren, de Vasseur-aanpak lijkt het zootje ongeregeld – dat tot voor kort bekend stond als Scuderia Ferrari – om te toveren in iets dat lijkt op een Formule 1-team. Champagne! Of nee, wacht, in Italië drinken ze Prosecco.

Voor wie het wetenschapskanaal gemist heeft: Ferrari was de Picasso van pitstops verpesten, de Rembrandt van racetactieken ruïneren. Maar nu, hold your horses, Vasseur komt binnenwandelen en plots rijden ze niet meer als dronken pubers op een scootmobiel. Het is zo’n ommekeer dat je gaat denken dat de man niet met een strategieboek, maar met een toverstaf zwaait.

Je moet weten, deze kerel heeft meer ballen dan de gemiddelde Italiaanse politicus en dat wil wat zeggen. Het feit dat onder zijn leiding Ferrari minder foutjes maakt dan een gemiddelde toerist die probeert ‘spaghetti carbonara’ uit te spreken, is niets minder dan een mirakel.

Maar laten we niet op de zaken vooruitlopen. Één zwaluw maakt nog geen zomer. Of in dit geval, één seizoen zonder gezichtsverlies maakt nog geen wereldkampioen. Wat we wel weten, is dat de Ferrari-fans nu net zoveel hoop hebben als een Nederlander bij het zien van de eerste zonnestraal in maart – massaal naar buiten, alsof het de laatste keer is.

Het zou me niet verbazen als Vasseur straks in de paddock rondloopt alsof hij water in wijn heeft veranderd. En weet je? In de F1, waar ego’s groter zijn dan hun motoren en de drama dikker dan hun portemonnees, zou dat bijna net zo’n groot wonder zijn. Santé, Ferrari. Moge de chaos je bespaard blijven, al is het maar voor even.

Bron: NU.NL – NU+ | Eindelijk orde in Ferrari-chaos: Vasseur-aanpak lijkt te werken