Skip to main content

Ah, wat een circus, die modewereld. Victoria Beckham, ja de Spice Girl die dacht dat kleding ontwerpen net zo makkelijk was als playbacken in de jaren 90, werd even flink op haar plek gezet. Haar modeshow, een gebeurtenis waar de crème de la crème van de eetstoornis samenkomt om stofjes te aanschouwen, werd ruw verstoord door dierenactivisten. Bravo! Finalmente iemand die het heilige tempeltje van de ijdelheid binnenstormt met een beetje realiteitszin.

En weet je wat zo prachtig ironisch is? De bontkraagjes en leren lapjes die duurder zijn dan je nier op de zwarte markt, zijn blijkbaar een no-go voor deze vossenfluisteraars. Want echt, in een wereld waarin je je hond kleedt in Burberry en je kat een Instagram heeft met meer volgers dan de gemiddelde influencer, daar knuffelen we toch liever virtueel met dieren dan dat we ze daadwerkelijk beschermen, nietwaar?

De actie van de activisten smaakte zoeter dan de neppe peptalks van Victoria zelf. Ze proberen tenminste nog iets meer te veranderen dan alleen de breedte van de revers van een jasje. Ik bedoel, ik had de dag van de show mijn auto gewassen, dat was waarschijnlijk een grotere bijdrage aan de wereldvrede dan de hele show van Beckham.

Het trieste is, tegenwoordig zijn de enige criteria voor het worden van een mode-icoon het hebben van een knap gezicht en een social media account. Talent? Ach, dat wordt net zo overschat als de nieuwe collectie van Victoria Beckham. In de wereld van modeshows en nepglamour zijn alleen de echte problemen naakt. En die problemen, jongens en meisjes, worden niet opgelost door een nieuwe handtas.

Bron: NU.NL – Modeshow Victoria Beckham verstoord door dierenactivisten