Skip to main content

Dus, Victoria Beckham dacht dat ze de modewereld kon veroveren zonder ook maar één fluffy konijn te storen? Think again, honey. Haar show, een spektakel waar zelfs de kleding van schaamteloosheid bloost, werd ruw onderbroken door dierenactivisten. En eerlijk? Het was het meest levendige moment van de hele show.

Kijk, Vic, als je mode wilt mixen met ethiek, zit je ongeveer net zo op het goede spoor als een veganist in een slagerij. De ironie dat juist dierenactivisten jouw show de nodige spice geven, is rijker dan je man op z’n hoogtepunt. Kom op, we weten allemaal dat jouw stiletto’s meer levensgevaarlijk zijn voor de mensheid dan elke bontjas.

Het is alsof je probeert een statement te maken van ‘kijk mij eens bewust zijn’, terwijl je ondertussen trots je collectie presenteert die meer dieren heeft gekost dan de gemiddelde jachttrip van de Engelse adel. En als klap op de vuurpijl krijgen we activisten binnen die waarschijnlijk meer voetstappen in jouw zaal hebben gezet dan de gemiddelde koper van jouw haute couture.

Het feit dat dierenactivisten die zich normaal alleen druk maken om nertsen en dergelijke, nu jouw modespektakel als doelwit kiezen, zegt misschien meer over jouw mode-ethiek dan over hun prioriteitenlijst. Misschien moeten ze volgende keer gewoon een ticketje kopen, dan leren ze misschien iets over echte dierenliefde: het vermogen om de mensheid te verdragen in zijn meest narcistische vorm – mode.

En Victoria, als je denkt dat dit een wake-up call is, wees gerust; je wekker is afgegaan, maar je hebt nog steeds de snooze-knop ingedrukt. Misschien tijd om echt wakker te worden?

Bron: NU.NL – Modeshow Victoria Beckham verstoord door dierenactivisten