Skip to main content

Welkom in de clownfiesta die we ook wel voetbal noemen, waar het drama op het veld vaak meer lijkt op een door bier en tranen doordrenkte telenovela dan op een sportevenement. In Valencia, de stad die blijkbaar besloot om alle logica en rede achter te laten in de kleedkamer, werd de winnende goal van Real Madrid afgekeurd. Een beslissing zo controversieel dat zelfs het VAR-systeem een existentiële crisis kreeg en overwoog zich aan te melden voor een yogales om innerlijke vrede te vinden.

De kers op de giftige taart was de rode kaart voor Bellingham. Als je dacht dat voetbal over doelpunten ging, think again. Het gaat over drama, baby, puur en ongeraffineerd. Scheidsrechters lijken soms meer op Romeinse keizers in het Colosseum, besluiten makend over leven en dood met een nonchalante duim omlaag. In dit geval, rood voor Bellingham, waardoor elke fan van rechtvaardigheid een beetje binnenin stierf.

Laten we het feit niet vergeten dat voetbal, de sport waar miljoenen over de hele wereld door geobsedeerd zijn, eens werd gespeeld met een opgeblazen varkensblaas. Geeft toch een nieuw niveau van waanzin aan het woord ‘balbezit’, niet? En nu, in dit glorieuze digitale tijdperk, hebben we meer camera’s dan fans op de tribune, maar nog steeds slagen we er niet in om een wedstrijd eerlijk te spelen. Tragisch, hilarisch en diep ironisch.

Dus, als je je ooit afvraagt waarom er in voetbal meer drama is dan in je gemiddelde Reality TV-show, herinner je dan Valencia. De plek waar logica ging sterven en voetbalfans hun geloof in menselijkheid verloren. En nee, dat is niet overdreven.

Bron: NU.NL – Chaotisch slot in Valencia: winnende goal Real gaat niet door, rood Bellingham