Skip to main content

O ja, onze eigen Grootmacht der Giganten, Olivier ‘The Dutch Giant’ Richters, gaat zich voortplanten. Hartstikke gezellig, denk je misschien. Maar wacht even, is de wereld echt klaar voor een bataljon van mini-Richters die het straatbeeld gaan domineren? Stel je voor, kinderspeelplaatsen overspoeld met baby’s die je al aan kunnen kijken zonder op te staan. En vergeet de moeders op het schoolplein niet die gaan klagen dat hun kind ineens een minderwaardigheidscomplex heeft omdat het naast de junior reus in de klas zit.

En echt, we moeten het even hebben over de genetische jackpot die dit kind gaat erven. Een vader die meer weg heeft van een wandelende wolkenkrabber, hoe gaat dat in de praktijk werken? Straks gaat het joch z’n eerste woordjes leren en in plaats van ‘mama’ of ‘papa’, komt er ‘hoogtevrees’ uit.

Maar goed, laten we positief blijven: eindelijk een Nederlander die het groeirecord kan breken zonder dat hij in een kas tussen de tomaten hoeft te staan. Want laten we wel wezen, als de gemiddelde Nederlandse man een spruitje is, dan is Olivier een sequoia.

Zijn we soms jaloers? Tuurlijk, keihard. Want wie wil er nou niet de bijnaam ‘The Dutch Giant’ hebben in plaats van ‘die middelmatige persoon van middelbare lengte’? Echter, laat ons eindigen met een kritische noot: de echte uitdaging voor Olivier is niet het produceren van een toekomstige basketballegende, maar het vinden van een kinderwagen waarin z’n spruit past zonder dat het lijkt alsof hij een Hot Wheels autootje bestuurt. Succes met die zoektocht, reus.

Bron: NU.NL – Olivier ‘The Dutch Giant’ Richters wordt voor het eerst vader