Skip to main content

Ah, kijk. De SP gooit het roer om. Onder Jantje Modderkolk, pardon, Jimmy Dijk, wordt het weer klassenstrijd wat de klok slaat. Want niets schreeuwt “vooruitgang in 2023” zoals het verheerlijken van concepten zo passé dat zelfs Marie Antoinette er haar neus voor zou ophalen. Maar hé, wie zijn wij om een goede ouderwetse poging tot revolutie te bashen?

Jimmy en z’n rode rakkers willen ons dus terug naar de tijden van opstand en barricades. Fantastisch. Alsof moderne problemen als klimaatverandering, technologische disruptie en sociale media verslaving gewoon met een hamer en sikkel opgelost kunnen worden. “Hey Siri, hoe versla ik kapitalisme?”

Met alle respect voor Jimmy’s poging tot het heruitvinden van het politieke wiel (not), maar deze terugkeer naar de klassenstrijd is alsof je probeert om een Nokia 3310 te gebruiken voor Instagram. Nostalgisch? Zeker. Nuttig? Mwah. De manier waarop de SP aan relevancy probeert vast te klampen is zo pathetisch dat je er bijna medelijden mee zou krijgen. Bijna dan.

En mocht je denken dat dit alles is, nee hoor. Denk aan het heerlijke ironische feit dat terwijl ze de klassenstrijd prediken, hun eigen fractieleden vrolijk meedraaien in het systeem dat ze zo verachten. Hypocrisie? Welnee, gewoon SP-logica.

Dus daar heb je het. Een politieke partij die denkt de wereld te veranderen door terug te keren naar de Middeleeuwen, geleid door een man die waarschijnlijk denkt dat “proletariaat” een soort luxe broodje is. Proost dan maar, op de onvermijdelijke ondergang.

Bron: GOOGLE NEWS – SP richt zich onder Jimmy Dijk weer helemaal op de klassenstrijd