Skip to main content

Verstappen gaat weer rondjes rijden in Saoedi-Arabië, het land waar ze uitblinken in zand, olie en uhm… laten we het bij zand en olie houden. En oh, we hebben een ‘afwijkend’ tijdschema. Omdat, waarom ook niet? De F1-karavaan moet natuurlijk een beetje spice aan hun leven geven, en wat is er spannender dan de tijden omgooien? Het is alsof je je wekker zet voor een vlucht naar nergens, want laten we eerlijk zijn, de meesten van ons zullen net zo dichtbij die F1-auto’s komen als Verstappen bij een bescheiden levensstijl.

Maar goed, onze Max komt dus in actie op tijden waarop de gemiddelde Nederlander zich nog eens omdraait in bed of juist denkt: “Moet ik nu alweer mijn rommelige leventje oppakken?” Geïnspireerd door de lokale cultuur, waar ze vaker laat dan vroeg arriveren (bewust geen politieke meetings hier), is dit schema zogezegd ‘perfect’.

Leun achterover, bestel je dozijn drankjes, en kijk hoe onze nationale snelheidsduivel zich een weg baant door een land dat economisch gezien draait op zwarte smurrie waar wij onze auto’s op laten rijden. Ironisch? Absoluut. Koningen van de olie die naar benzine stinkende bolides hosten. Het is alsof vegetariërs een slagersconferentie organiseren.

Word je daar ongemakkelijk van? Mooi. Want ongemak is de nieuwe comfortzone. En als je je afvraagt wanneer Verstappen precies in actie komt, richt je aandacht dan minder op de tijd en meer op het feit dat de wereld vermaakt wordt door rondjes rijden in de achtertuin van luxe en controverse. Welkom in de F1, de rock n’ roll onder de sporten, waar het schema even wispelturig is als ons milieubewustzijn.

Bron: NU.NL – Afwijkend F1-tijdschema GP Saoedi-Arabië: wanneer komt Verstappen in actie?