Skip to main content

Daar gaat ‘ie dan, de regering, die grote redder in nood, heeft weer eens een wild idee van de ondergang gered. Whoop-di-freakin-do. “Moeder” wordt niet “ouder uit wie het kind is geboren” genoemd. Ik kan de paniekgolf door feministisch Nederland al voelen, alsof het woord ‘moeder’ iets is als platte aarde-theorieën: bijna uitgestorven, maar toch koppig ontkennend.

En hoe hilarisch is het dat we in een wereld leven waarin de overheid tijd heeft om over dit soort onzin na te denken? Met klimaatverandering aan de deur kloppen, economische instabiliteit die ons bij de ballen heeft, en ik weet niet hoeveel crisissen in de aanbieding, maar ja, laten we ons druk maken over de term ‘moeder’. Applaus voor prioriteiten stellen!

Laten we even real zijn, alsof het veranderen van ‘moeder’ naar ‘ouder uit wie het kind is geboren’ de wereld gaat redden. Net alsof elke keer als iemand ‘moeder’ zegt, ergens een ijsbeer sterft of een regenwoud minder wordt gekapt. Kom op zeg, de Titanic zinkt en wij zitten te discussiëren over welke muziek de band speelt.

Feitje om het af te toppen: weet je dat er meer mensen zijn die geloven in UFO’s dan mensen die echt zitten te wachten op deze terminologische hervormingen? Waarschijnlijk, want niemand checkt dit soort dingen, net zoals niemand die dit besluit serieus neemt.

Dus daar heb je het, Nederland in een notendop: waar termen belangrijker zijn dan problemen oplossen. Als sarcasme een oplossing was, stond dit land allang niet meer onder zeeniveau.

Bron: GOOGLE NEWS – Minister grijpt in: ‘moeder’ wordt toch niet ‘ouder uit wie het kind is geboren’