Skip to main content

Als PSV dit nog weet te verkloten, kunnen ze net zo goed overstappen op korfbal. Serieus, de 25e landstitel binnenhalen is zo dichtbij dat zelfs Mr. Magoo op blote voeten over deze finishlijn zou strompelen. Maar laten we wel wezen, “slordig” weggeven is zo’n beetje het motto van de Eindhovense club de afgelopen jaren. Je zou haast denken dat ze een bonus krijgen voor iedere verprutste voorsprong.

En dan heb je de fans, hè. Die arme zielen zijn zo wanhopig voor een beetje erkenning dat ze elk half succesje vieren alsof ze de Champions League, de Staatsloterij en een avond zonder buikkrampen in één hebben gewonnen. Het is bijna aandoenlijk. Bijna.

Natuurlijk, ik snap het, iedere hond heeft zijn dag en zelfs een blinde eekhoorn vindt wel eens een noot, maar kom op. Als je titelkansen dikker zijn dan de gemiddelde PSV-fan na twee maanden carnaval, dan moet je het wel erg bont maken om dit nog te laten schieten.

Dus ja, kampioen worden ze waarschijnlijk wel. Maar laten we niet doen alsof ze de voetbalwereld op hun kop zetten. Feit is dat de Eredivisie soms meer weg heeft van een zakloopwedstrijd bij een kinderfeestje dan van topvoetbal. En PSV? Die zijn koning van de driebeenrace. Proficiat alvast met de titel, jongens. Maak er een stickerboek van, want dat is de enige manier waarop iemand deze prestatie over 50 jaar nog herinnert.

Bron: NU.NL – De 25e landstitel kan PSV bijna niet meer ontgaan: ‘Dit weggeven zou slordig zijn’