Skip to main content

Welkom in een wereld waarin de woke brigade harder faalt dan de ramkoers van Trump’s Twitter-vinger op een slechte haar dag. De nieuwste show in absurdistisch kabinetstheater: ‘moeder’ wordt niet ‘ouder uit wie het kind is geboren’. Eis je geld terug, want de voorstelling sucks big time. De minister, waarschijnlijk na een wilde nacht met een woordenboek, besloot dat je niet moet sleutelen aan iets dat al vlekkeloos werkt, zoals het concept moeder. Het enige dat beter werkt zonder te worden aangeraakt, is de OV-chipkaart lezer tijdens spitsuur.

Nu krijgen we dus geen genderneutrale maar gender-specifieke taalbloopers. Volgende stap: Vader wordt zeker ‘de zaaddonor die toevallig langs kwam zwemmen’? Oh, wacht. Da’s te biologisch correct in een wereld waar je gender kunt kiezen alsof het je volgende Netflix-serie is. En weet je wat het leukste is? Dit alles terwijl wetenschappers van de universiteit van GeenStijl bewezen hebben dat de term ‘ouder uit wie het kind is geboren’ even populair is als een Nokia 3310 bij een Apple keynote.

Deze hele farce is een metaforische middelvinger naar elke logica. Het maakt de gemiddelde roddel op een familie BBQ lijken op plausibele politieke theorie. Maar hé, laten we een minuut stilte houden voor de dood van gezond verstand. Oh wacht, dat deden we al, tijdens het lezen van deze beslissing.

Voor iedereen die dacht dat 2023 het jaar zou zijn waarin we terugkeerden naar enige vorm van normaliteit: Proost. De grap van het jaar is vroeg gekomen, en nee, het is geen 1 april.

Bron: GOOGLE NEWS – Minister grijpt in: ‘moeder’ wordt toch niet ‘ouder uit wie het kind is geboren’