Skip to main content

In het wereldje van celebrity egotrips en virtuele vuilnisbakken, heeft Tommie Christiaan besloten de traditionele naamgevingsconventie een middelvinger te geven door z’n koters de achternaam van hun moeder te lenen. Want waarom zou je vasthouden aan achterhaalde tradities als je ook kunt kiezen voor een optie die gegarandeerd voor opgetrokken wenkbrauwen zorgt bij de koffieautomaat?

O, lieve mensen, houd je vast aan je geitenwollen sokken – de wereld is niet klaar voor deze tomeloze rebelse daad! Tommie heeft besloten om tegen de stroom in te zwemmen, en plotsklaps zijn de internet-trollen ontwaakt uit hun sluimer. Met hun toetsenborden als wapen richten ze hun pijlen op deze moderne vorm van matriarchaat, alsof Tommie heeft voorgesteld om Sinterklaas te vervangen door een lama.

Laten we niet vergeten dat Elvis Presley ook een moederskindje was; hij droeg zelfs een ketting met de letter ‘T’ van ‘Tommie’, oh wacht, van ‘Tender love’, natuurlijk. Dus als ‘The King’ zich laat leiden door moederliefde, waarom zou Tommie dan niet mogen pronken met de naam van mama lief boven de voordeur?

Maar hier is de kicker, de zoete, sarcastische ironie: in een wereld waarin je je kind Apple of North West kunt noemen zonder juridische gevolgen, zijn we geschokt door de keuze voor een achternaam. Het is alsof we collectief besloten hebben dat in de naamgevingsshow alleen voornamen het podium mogen rocken, terwijl achternamen backstage in het donker moeten blijven.

Dus, beste Tommie, trek je niets aan van die jaloerse blikken en nijdige commentaren. Jouw keuze is als een frisse wind in de muffe zaal van traditie. Plus, als je kind later besluit beroemd te worden, scheelt het een hoop papierwerk.

Bron: NU.NL – Tommie Christiaan geschokt door reacties op geven achternaam moeder aan kinderen