Skip to main content

Oh, kijk nou, onze volgevreten leden van de Tweede Kamer hebben eindelijk iets gevonden waar hun halfslachtige ruggegraatjes wel van recht staan: treinkaartjes die duurder worden. Want hé, stel je voor dat Henk en Ingrid meer moeten lappen voor hun dagelijkse ellendige rit in de NS-blikopwielen. Ik bedoel, waarom zouden we investeren in zaken als onderwijs, zorg of – god verhoede – klimaat, als we ook krampachtig kunnen vasthouden aan het voorrecht om voor een dubbeltje op de eerste rang te zitten in een trein die rijdt op de tranen van overwerkte conducteurs?

Maar goed, de alwetende Kamerleden twijfelen nu blijkbaar over wat extra geld pompen in de NS om deze catastrofe te voorkomen. Moet je nagaan, men overweegt serieus om de spaarpotjes van de belastingbetaler leeg te rukken, niet voor iets triviaals als de toekomst van onze planeet, maar om te zorgen dat je jezelf niet blauw betaalt aan een treinrit. Prioriteiten, mensen!

En nu komt het mooiste: terwijl de NS smeekt om meer cash om te voorkomen dat je koffie onderweg duurder wordt dan je treinkaartje, blijkt uit onderzoek dat je in Nederland sneller arm wordt van huur betalen dan van rijden in een gouden koets. Maar hey, zolang Klaas en Saskia maar zonder financiële kleerscheuren in hun stinkende stiltecoupé kunnen zitten, toch?

Laten we vooral blijven focussen op die oh zo belangrijke treinkaartjes, terwijl het halve land langzaam maar zeker verandert in een drijvende Airbnb voor klimaatontkenners en huizenmarkt-speculanten. Briljant. Treinkaartjes. Dat zal onze redding zijn. Applaus.

Bron: GOOGLE NEWS – Twijfel in Kamer over extra geld NS om duurder treinkaartje te voorkomen